Share

Акција Доломити 2011 (извештај)

- текст: Александар Зарапчиев
(07.09.2011г.)

Извадок од текстот на Александар објавен на сајтот на Македонската Алпинистичка Федерација (МАФ), за искачувањата направени во рамките на кадровската акција организирана од федерацијата, во италијанските Доломити во август оваа година:

„Димитри Димитров АК Патагонија
Ангел Куртелов АК Патагонија
Виктор Хаџи Василев АК Матка
Александар Зарапчиев АК Шри Чинмој

Македонска Алпинистичка Федерација

22 08 2011

PIZZ POPENA BASSO 2224m East Face “Mazzorana/Adler” IV+ 120mH 4 должини
PIZZ POPENA BASSO 2224m East Face “Mazzorana” IV 130mH 4 должини

двете насоки ги качивме двете наврски, Виктор-Александар, Мите-Ангел

23 08 2011

PUNTA FIAMES 2240m South Face “Via Commune” (Dimai) IV+ 400mH 15 должини

качена од Мите-Ангел

PUNTA FIAMES 2240m South Face “Fiames Arete” (Jori) V 400mH 15 должини

качена од Виктор-Александар

24 08 2011

-Одмор

25 08 2011

CINQUE TORRE 2308m (Dibona/Apollonio/Stefani)Torre Brancio, North-West Corner, IV качена од Виктор-Александар
CINQUE TORRE 2308m Torre Brancio. North Face “Dibona” , IV качена од Мите-Ангел
CINQUE TORRE 2361m South Summit, “Via Miriam”. V+

качена од двете наврски, Виктор-Александар, Мите-Ангел

26 08 2011

PICCOLA  LAGAZUOI 2778m South-West Face “Via del Buco” IV 250 mH 10 должини

Качена од Виктор-Александар

HEXENSTEIN (Sass di Stria)  2477m South Rib (Cobertaldo/Pezzotti) IV+ 150 Mh 6 должини

качена од Мите-Ангел

27 08 2011

-Одмор

28 08 2011

THIRD SELLA TOWER 2688m West Face, “Vinatzer” (Vinatzer/Peristi) V+ 300mH 13 должини качена од Виктор-Алекснадар
PIZZ CIAVAZES 2828m South Face, “Little Micheluzzi” (Micheluzzi/Rogers/Slocovich) IV+ 8 должини качена од Мите-Ангел...“

Повеќе информации и фотографии за оваа акција на сајтот на МАФ >>>>

Друго од Александар:

- Доломити 2011г;

- Тани;

- Франгова;

- Рампа;

- ПИ;

- Панчева;

- Стење - Преспанско Езеро

Copyright © Alpinizam.org