Обеликс, Тим Билдинг, Лева

СКК „Вертикал“ од Битола е веројатно најактивниот и најпродуктивниот качувачки клуб во Македонија во моментов. Во оваа прилика нема да ги редам сите работи што произлегле од нивниот ентузијазам (за тоа ете имате линк до нивниот официјален веб сајт), туку само ќе се задржам на новите насоки кои ги имаат искачено на Демир Капија.

Три насоки: пред некој ден се случи Обеликс (VI) искачена од Горан Кузмановски и Вања Атанасов, а минатата година Тим билдинг (V) и Лева (V) искачени од Горан и Марјан Кузмановски.

Еве ги на фотки:

На оваа тема:

- Бранчева и Вертикал;

- Тулумба и Полжав;

- Влатчева;

- Гавран;

- Обеликс, Лева и Тим билдинг;

- Мај/2000г.

Copyright © Alpinizam.org