Алпинисти - уметници

На 4-ти Март 2008 година бугарската веб страна climbingguidebg.com ги објави резултатите од конкурсот за најдобра фотографија за претходната година. На тема „Качување“ и „Природа“ учествувале вкупно 241 фотографија со која се претставиле 60 автори...

Во двете категории се избираат по 10 најдобри фотки и -

Можеме само да бидеме МНОГУ горди што високо рангирани (на самиот врв) се двајца наши алпинисти кои се докажаа и како ГОЛЕМИ уметници - Горан Кузмановски од Битола и Зоран Мајсторски од Радовиш... Еве ги нивните фотографии и пласманот:

На тема „Природа“ Горан Кузмановски го освои првото место со неговата фотографија „The Alps II". Големо БРАВО!!!

 

На тема „Природа“ Горан Кузмановски го освои и второто место со неговата фотографија „Sunrise on Mont Maudit"Sunrise on Mont Maudit

 

На тема „Природа“ Зоран Мајсторски го освои шестото место со неговата фотографија „Невреме под Монблан"Невреме под Монблан

 

На тема „Природа“ Горан Кузмановски го освои и десетото место со неговата фотографија „Climbing above Matka"Climbing above Matka

 

На тема „Качување“ Горан Кузмановски го освои второто место со неговата фотографија „Climbing hand "Climbing hand

 

Големи, големи честитки!!!!

 

Copyright © 2005 Alpinizam.org