Десктоп фотографии

За да поставите една од овие фоографии како позадина на вашиот десктоп најпрвин кликнете на избраната фотка (или таму каде е овозможено - на соодветната димензија), а потоа откако таа целосно ќе се отвори - со десен клик изберете „set as desktop background“. Потоа одберете на кој начин сакате фотката да биде поставена на десктопот...

Во Македонија...

солунска глава

Кон Солунска Глава (2540м) имаме посебна врзаност и многу често сме на неа. Никогаш не сме го виделе Солун и постојано се обидуваме...

Димензии:1900*1200, 1440*900, 1280*800

Моќната карпа на Солунска Глава - поглед од Долна Бабина Дупка

Димензии:1900*1200, 1440*900, 1280*800

Весна на Бакардан

Весна Т. се приближува на Бакардан (2700м) при зимското искачување на Титов Врв (2748м)

Димензии:1600*1200, 1440*900, 1280*800

 

Игор Т. на насоката Козина - на Матка... Убав поглед и кон езерото и Св. Андреа...

Димензии:1900*1200, 1440*900, 1280*800, 1280*960

 

Горан К. и Вања А. на насоката „Античка стрела“ (VI) покрај манастирот Трескавец

Димензии:1900*1200, 1440*900, 1280*800

 

Соло искачување на Игор Т. на насоката „Четири клина“ (V) - на Матка

Димензии:1900*1200, 1440*900, 1280*800, 1280*960

 

Весна Т. - болдеринг покрај манастирот Трескавец, Прилеп

Димензии:1900*1200, 1440*900, 1280*800

 

Весна Т. во првата должина на насоката К1 на Матка

Димензии:1900*1200, 1440*900, 1280*800

 

Весна Т. и Маја М. на сидриште на Матка...

Димензии:1900*1200, 1440*900, 1280*800

 

Патишка Река

Дел од мразевите на локалитетот Патишка Река...

   
Во туѓина...

Поглед кон градот Кортина Дампецо и групата Помагањон - Доломити, Италија...

Димензии:1900*1200, 1440*900, 1280*800

Повторно поглед кон Помагањон групата над Кортина Дампецо - овој пат низ прекрасни цвеќиња...

Димензии: 1440*900, 1280*800

ду Такул

Карпестиот триаголник на Ду Такул (4248м) со совршени микс насоки...


Ејги ду Миди

Поглед кон Ејги ду Миди и Белата Долина (Вале Бланш) при искачувањето на Монт Блан ду Такул...


Монт Блан

Поглед кон Монт Блан при искачувањето на гребенот Космик на Ејги ду Миди...


космик

Фотка сликана за време на искачувањето на гребенот Космик на Ејги ду Миди. Во позадина од лева страна е Ду Такул...

     

Мотив од Шамони

Мотив од Шамони

 

Доломити

Поглед кон Кортина Дампецо и Пунта Фиамес - во италијанските Доломити...

Чинкве Тори и градот Кортина Дампецо во позадина. Поглед од Монте Аверау...

 

Чинкве Тори, Италијански Доломити. Фотката е сликана од врвот на Торе Баранчио...

Тофана ди Розес

Прекрасната Тофана Ди Розес - нејзината јужна страна каде има насоки и по 800 метри...

 

Фотографиите може да послужат единствено за лични и некомерцијални цели. Не смеат да бидат користени за никаква друга цел без претходна дозвола од Alpinizam.org

Copyright © Alpinizam.org