Дуфоршпиц (4634м) - фотки

На 16-ти Септември 2007 година, Македонецот Тони Дабиќ заедно со Србинот Ангикар Александар Ѓорѓевиќ направија искачување на Дуфоршпиц (4634м). Оваа планина е дел од Монте Роса масивот и е највисоката планина во Швајцарија и втора највисока во Алпите. Првото искачување е направено на 1-ви Август 1855 година.

Тони и Ангикар своето искачување го посветија на Трката за Светска Хармонија. Еве дел од нивните фотки:

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2005 Alpinizam.org