Мразевите во Кетскилс - февруари 2008

Во средината на февруари, македонскиот алпинист и член на Алпинистичкиот Клуб „Шри Чинмој“ од Скопје, Слободан Колоски - Шакшама, направи искачување на мразевите во областа Кетскилс. Таму тој беше заедно со уште двајца други алпинисти - Џован Гутиер од Канада (со кого Игор направи неколку искачувања во Њу Хемпшир минатата година) и Мукул Фишман од Израел (со кого Игор исто така има качувано - во Пакленица во 2004год.).

Фотографиите се од мразот „Little Black Dike“ (4-) :

Џован ја води насоката

а потоа обезбедува

 

Мукул (лево) и Шакшама (десно) - на насоката

Шакшама во акција

 

Copyright © Alpinizam.org