Перу 2008 - фотки од искачувањата во Хатун Мачај*

Други галерии:

- Патувањето и Хуараз,

- Ла Есфинге (5325м)

Хатун Мачај - „Шума од карпи“

Фантастично место за почеток на аклиматизација - 4200мнв

Во шатор во близина на домот - на само 10-тина минути од карпите...

Домот и местото за шатори

Карпите во позадина

Во насока...

 

Додека бевме таму имаше уште само неколку качувачи - тројца Финци, Австриец, Англичанец, уште еден Канаѓанец и двајца локални качувачи кои со ентузијазам и радост ни ги покажуваа насоките и локалитетот...

Андреас - главен „виновник“ за развивањето на Хатун Мачај. Човек кој премногу го сака тоа место и кој работи не само на качувачките капацитети, туку и на промоцијата на неговата историска вредност - инсистирајќи на соработка за сето тоа со локалното насение...

Една од многуте пештери во кои има цртежи и резби во карпата од времето на Инките

Со Џован на Пунта Чонта (4700м)

 

*Фотографиите се направени од Џован Готиер

Copyright © 2005 Alpinizam.org